Hajduk sejr i lokalbrag.

Startopstilling: Mark, Arved, Martin, Jørgensen, Jannik, Laurits, Tue, Mads, Thomas, Jesper og Rullen.
Bænk: Winding, Thomsen og Jens.

0-1     10 min.  Thomas Weihrauch
0-2     28 min.  Mark Jørgensen
0-3     31 min.  Jesper Agersskov
1-3     45 min.  B1950
1-4     84 min.  Tue Helms Andersen – straffe.

Så blev det omsider til årets første sejr, da vi fortjent, om end med besvær, sikrede os en vigtig 4-1 sejr over lokalrivalerne fra B1950. Det blev aldrig en særlig køn fodboldkamp, hverken fra vores eller deres side, men hvor det plejer at koste os point, så formåede vi denne gang at sikre os sejren. Vi formåede at holde tæt i de fleste pressede situationer, og fik samtidig scoret fire mål, hvilket sker alt for sjældent.

Vi vidste, at B1950 ville forsøge sig med deres boldbesiddende fodbold og forsøgte derfor at stå kompakt, og gøre det svært for dem at finde rum centralt i banen. Udgangspunktet var defensivt at skabe ro for vores nye makkerpar i det centrale forsvar, og det synes jeg vi fik gjort rigtig fint. B1950 formåede ikke at spille sig frem til chancer, og vi var i første halvdel af halvlegen dominerende.

Thomas havde bragt os i front efter blot 10 min., og efterfølgende burde vi have udnyttet vores boldovertag til at straffe et langsomt spillende B1950 hold. Imidlertid valgte vi at gøre det stik modsatte – nemlig at sætte gang i B1950. For selvom de ikke formåede at spille sig igennem til chancer når vi stod på vores pladser, så var de heller ikke dårligere end at de straks udnyttede, at vi i en periode på 10 min. i 1. halvleg konstant smed bolden væk i vores omstillinger. Vi mistede bolden på vores egen banehalvdel, og det fik de udnyttet til et godt pres.

Trods et heftigt pres fra B1950 formåede de ikke at skabe de helt åbne målchancer, og pludselig blev det vores tur til at gribe ud efter det uventede. For midt i en hektisk periode valgte Jørgensen at banke bolden op i hjørnet, efter en returbold kom dumpende et godt stykke ude fra feltet, og blot 2 min senere blev det så 3-0 da Jesper sparkede bolden ind efter et energisk og vedvarende pres fra Martin skabte situationen. Vi var med andre ord effektive i de første 45 min., og det begejstrede os meget på sidelinjen.

B1950 formåede desværre at reducere med noget af et perlemål i de sidste sek. af 1. halvleg, og det virkede som om, at det påvirkede os noget mere end ønsket. Vi blev i hvert fald sat under gevaldigt pres de første 20 min. af 2. halvleg – hvilket er lige lovlig lang tid. Da vi efter kampen skulle skråle ”hvem var det der vandt i dag” tog Tue ordet og roste Hajdukkerne for at vise ro og stå stærkt igennem denne periode, hvor vi var under pres, og kan efterfølgende sagtens tilslutte mig rosen. Samtidig må jeg indrømme, at det ikke var en følelse vi stod med på sidelinjen i løbet af hele 2. halvleg. Vi kom simpelthen til at stå for dybt, og i flere situationen stod vi med alle tre midtbanespillere på tæerne af vores centrale forsvar. Samtidig blev det svært for os at få skubbet kæderne frem igen da der dels var langt frem, men også fordi vi til tider var for direkte i vores forreste kæde. Ikke at vi ikke skal være direkte, men vi skal være det så det giver mening og sammenhæng i holdet. Den balance manglede vi i store dele af anden halvleg.

Men nok om det, for vi kom ud af presset i sidste ende, og sluttede kampen godt af og med en ekstra scoring. Dermed fik vi vores første sejr, og det kan gøre alverden. Derudover var det rigtig positivt at se, at vi kunne håndtere opgaven defensivt uden både Louis og Fox, og der skal lyde en ekstra ros til den defensive kæde, og ikke mindst en stærkt spillende Mark i målet. Nu venter der endnu en svær opgave på fredag… Gør jer klar!

Altid Hajduk…

Coach.

Posted in Kampreferat 13/14. Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Kommende begivenheder

  Der er ingen kommende begivenheder.

 • Erik Gamdrup Jensen

  Et maleri
 • Dansk Profil Dress

  Logo fra Dansk Profil Dress

  Dansk Profil Dress

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.