Ingen dukkede op i Kløvermarken – heller ikke kamaramanden!

DASAC-Hajduk SPuL, 0-3
Startopstilling: Mark, Cap., Louis, Knub, Arved, Jannik, Løppenthin, Uglen, Suave, Winding og Jesper.
Bænk: Asmus, Thomsen og Lasse.

Ingen i aktion – stensikker 3-0 triumf uden kamp.

Sæsonen blev i går afsluttet med en 3-0 sejr over DASAC. Fremragende sejr på skrivebordet og stor ros til Mark for atter en gang at holde målet rent! En lidt underlig måde at afslutte en lang sæson som har krævet mange kræfter og hård vilje, og som så alligevel ender med at være så let. Det var en dejlig kamp vi fik os efterfølgende, og lad os endelig få nogle af dem i løbet af sommeren.

Selvom jeg de sidste 3 ugers tid har været en smule mere fokuseret på landsholdet og den assistance jeg har givet Olsen og com., så mener jeg det er passende at give lidt ord på sæsonen som helhed. Vi ved godt nok ikke om vi bliver 3ér eller 4ér, og rygterne florerede i går om oprykning, Mark var klar til at åbne boblevand osv., men jeg tror ikke vi skal regne med et mirakel på den front. Det fremgår i hvert fald ikke som en mulighed på KBU´s op-og nedrykningsoversigt, men jeg skal være ærlig at sige at det også tidligere har været svært for mig at tyde. Under alle omstændigheder – oprykning, 3ér – eller 4ér, så ser jeg tilbage med stor tilfredshed på sæsonen og lad mig give et par eksempler:

Til vores optakt, taktikmøde, gjorde vi også nogle forhåbninger om at være mere boldbesiddende og offensive i vores spil. Det synes jeg er lykkes og jer ser tilbage på et flertal af kampe, hvor vi har været spilstyrende og har haft bolden mest. Det er bl.a. kommet på baggrund af, at vores presspil, når vi er organiseret, er blevet langt bedre og flere har en klar forståelse af deres roller. Vi kan klart forbedre os, ikke mindst i forståelsen af genpres når vi mister bolden, men at vi har sat presspillet på dagsordnen og forbedret det aspekt i vores spil, har klart gjort os til et bedre hold. Derfor synes jeg også, at vi her i foråret i momenter har set noget af det bedste Hajdukbold længe.

En anden positiv udvikling har været vores mentale styrke. Vi ramte et lavpunkt i kampen mod 1 way, men har efterfølgende vist over for os selv og hinanden, hvad fodbolden egentlig drejer som om for os. Det drejer som om et fællesskab, hvor lysten til fodbold driver værket og hvor det i sig selv helt naturligt vil smitte af på resultaterne. Efter min egen vurdering kom det til at handle en smule for meget om resultater og oprykning, og det var derfor vigtigt for mig og trænerteamet at få lagt de tanker lidt på hylden efter 1 way kampen. Vi går altid efter at vinde fordi det er sjovt, men det er en god ting at kunne tabe når vi ikke er bedre!
Jeg er i den tro, at når lysten til fodboldspillet, lysten til at bruge og hjælpe hinanden til at udføre spillet, er det vi mærker klarest, så vil vi også være i stand til mentalt at give vores bedste. Vi har talt meget om partnerskab i det her forår og de ting hænger sammen, og det er noget vi synes har været en positiv introduktion til vores spil og sammenhold.
Desværre må vi også erkende at vores koncentration, vores tilstedeværelse og positive tilgang, svinger en smule for os. Vi kan gøre os selv en stor tjeneste ved at eliminere de faktorer, da det ofte er det som har kostet os de gode resultater her i foråret. Med det fodboldtalent vi har samlet i Hajduk bør vi kunne efterstræbe det, og jeg mener også, at vi som efteråret er skredet frem, er blevet bedre til at mestre dette vigtige punkt.

Så er der hele sæsonen. Den sæson som står skrevet i tabellen, den på printet papir. Vi slutter enten som 3ér eller 4´er i skreven stund, og selvom jeg inderligt håber på bronze er det mere end godkendt. I sidste sæson var vi aldeles tæt på nedrykning, men tilgangen af en masse nye gode mennesker, og en bedre forståelse af, hvad det er vi vil med fodboldspillet, har givet os klubbens bedste placering nogensinde. Det har været en fornøjelse at få etableret de nye spillere i klubben, og jeg sidder med en klar fornemmelse af, at alle, både gamle og “nye”, har haft det godt med den udvikling.
Her i foråret var vores målsætning at spille med om oprykning så længe som muligt, og det må man sige lykkes. Ingen tvivl om at vi alle på et tidspunkt har tænkt oprykning, en ambition som jeg synes er sjov, men vi må også sande at vi skal have mere kontinuitet, hvis det skal lykkes. Vil har været ramt af skader – men det vil vi altid blive – men vi har også her i foråret været ramt af mange afbud og travle hverdagsprojekter. Det har vi altid plads til, men vi må også erkende at det i løbet af så lang en sæson vil give nogle udfald.

Nu vil vi i trænerteamet sætte os samme over sommeren og se på, hvad der skal ske til efteråret. Som sagt er jeg selv væk fra september til november, men det finder vi en fin løsning på. Der ud over vil vi naturligvis diskutere, hvad vi i efteråret kan gøre for at blive bedre fodboldspillere, dels som hold men også individuelt. Jeg håber i hvert fald, at I alle er klar til at tage kampen op igen, når vi om halvanden måneds tid tager hul på den nye sæson.

Drenge – det har været mig en fornøjelse – vi ses i sommeren.

Coach.

Posted in kampreferat 11/12. Bookmark the permalink. RSS feed for this post. Leave a trackback.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Kommende begivenheder

  Der er ingen kommende begivenheder.

 • Erik Gamdrup Jensen

  Et maleri
 • Dansk Profil Dress

  Logo fra Dansk Profil Dress

  Dansk Profil Dress

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark.